General Knowledge in English | Model Test No. 04
01. A slip of the tongue means?
a. Wrongly by choice
b. Unintentionally
c. To hit another person  
d. Deliberately
Answer: b. Unintentionally

02. Which one is singular?
a. Foci    
b. Media
c. Hypothesis
d. Syllabi
Answer: c. Hypothesis

03. Find the miss-pelt word
a. Committee 
b. Enthusiasm
c. Extroversion          
d. Recission
Answer: d. Recission

04. Down to earth meaning?
a. Close to nature       
b. Softhearted
c. Thrown to the ground        
d. Realistic
Answer: d. Realistic

05. Gulliver's Travels written by?
a. Alexander pope      
b. Jonathan Swift
c. William Wordsworth         
d. G.B. Shaw
Answer: b. Jonathan Swift

06. Choose the pair which is out of place?
a. Ambiguity /Clarity
b. Humane/kind
c. Colossal/Tiny        
d. Worsen/Improve
Answer: b. Humane/kind

07. Choose the pair which is out of place?
a. Obnoxious/Likeable   
b. Active/Passive
c. Resolute/determined  
d. Genuine/Artificial
Answer: c. Resolute/determined  

08. Choose the correct sentences.
a. Dina is a taller than each of her four sisters.
b. Dina is taller than all of her four sisters.
c. Dina is taller than either of her four sisters.
d. Dina is taller than anyone of her four sisters.
Answer: b. Dina is taller than all of her four sisters.

09. Choose the correct sentences.
a. He looked angry but did not speak angrily
b. He looked angrily but he did not speak angrily
c. He looked angry but did not speak angry
d. He looked angrily but he did not speak angrily
Answer: a. He looked angry but did not speak angrily

10. Choose the correct sentences.
a. She seldom ever wants to try to face the true facts
b. She seldom wants to try to face the true facts
c. She seldom ever wants to try to face the facts
d. She seldom wants to try to face the facts
Answer: d. She seldom wants to try to face the facts

11. Choose the correct sentences.
a. The mobile set is almost same like mine
b. The mobile set it almost same like me
c. The mobile set is almost same as mine
d. The mobilaset is almost same like myself
Answer: c. The mobile set is almost same as mine

12. Which of the following is a verb?
a. nice     
b. very       
c. hatred    
d. reflect
Answer: d. reflect

13. The noun form of the word 'do' is  
a. did       
b. does      
c. deal      
d. done
Answer: b. does      

14. Adjective of the word 'circle' is
a. encircle
b. circle like 
c. circular    
d. circuler
Answer: c. circular    

15. 'At the eleventh hour' means
a. Late
b. At last 
c. At a time 
d. At the last moment
Answer: d. At the last moment

16. Passive form of 'who spoke it'?
a. It was spoken by whom?
b. By whom was it spoken?
c. By whom it has spoken?
d. By whom it was spoken?
Answer: d. By whom it was spoken?

17. The past form of the word 'tear' is?
a. teared       
b. torn   
c. tore       
d. tears
Answer: c. tore       

18. He is good………mathematics.
a. on
b. at    
c. in  
d. to
Answer: b. at    

19. Death is preferable disgrace.
a. from  
b. of
c. in
d. to
Answer: d. to

20. I cannot part......my books.
a. with  
b. from  
c. over
d. to
Answer: b. from  

21. He is blind.......his weakness.
a. from  
b. of
c. to  
d. with
Answer: b. of

22. She was disappointed......her failure.
a. of  
b. with
c. to
d. at
Answer: b. with

23. Choose the correct sentences.
a. The Man are mortal
b. The Man is mortal
c. Man is mortal       
d. The Man is immortal
Answer: c. Man is mortal       

24. Choose the correct sentences.
a. He loves for his children:
b. He loves his children.
c. He loves with is children.
d. He loves to his children.
Answer: b. He loves his children.

25. Choose the correct sentences.
a. Either you or I is wrong.
b. Either you or I have wrong.
c. Either you or I am wrong.
d. Either you or ijie are wrong.
Answer: c. Either you or I am wrong.

© Red Bangali - রেড বাঙ্গালী